Welkom! Mijn naam is Disian van Loon, 36 jaar en ik kom uit het Noord-Brabantse Herpen. Sinds september 2019 volg ik de opleiding Visagie Plus aan de DE Visagieschool in Nijmegen.
Waar voor sommigen de interesse voor make-up en/of haar er al op jonge leeftijd inzat, was dat bij mij zeker niet zo. Mijn interesse lag van jongs af aan volledig bij de paardensport. Het enige wat ik aan ‘make-up’ droeg, waren hooguit wat contouren her en der aangezet met stof ;-). Het is mijn passie voor fotografie geweest, die mij uiteindelijk bij visagie heeft gebracht. Als ik die twee kan combineren, dan kan ik mijn klanten een totaalpakket aanbieden en is voor zowel de klant als mij het ijs al een beetje gebroken, voordat de camera erbij komt. Mensen uit mijn directe omgeving waren een stuk minder enthousiast, die vonden het helemaal niks voor mij. Deze reacties hebben me dan ook een paar jaar tegengehouden, maar in de zomer van 2019 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik me ingeschreven. Waar een wil is, is tenslotte een weg!
Ik weet nog goed dat me tijdens de open dag verteld werd, dat blanco beginnen aan de opleiding helemaal geen probleem is, dan hoeven er ook geen verkeerd aangeleerde dingen afgeleerd worden, maar of ze toen ook in de gaten hadden dat blanco, bij mij ook echt blanco was, dat weet ik niet. Van concealer had ik bijvoorbeeld nog nooit gehoord en al die brushes, wat moet ik er mee. Ik had een hele inhaalslag te maken… Sinds dag 1 vind ik het een prachtig vak en wilde ik dan ook alles leren. Ik heb het ook echt getroffen met de begeleiding die ik heb gekregen, want ze voelden precies aan wanneer ik vertrouwen nodig had, om mijn onzekerheid de baas te worden en wanneer de tijd rijp was, om weer een volgende stap te maken. Zo heb ik mogen groeien naar waar ik nu sta, bijna aan het eind van de opleiding, bijna aan het begin van mijn visagie-carrière. En waar ik aan het begin van de opleiding nog dacht aan een extra service bij mijn fotografie, moet ik nu zeggen dat ik het zo leuk vind, dat het wat mij betreft vooral visiagie gaat zijn en op z’n tijd in combinatie met fotografie. Om het hele totaalplaatje qua make-up te beheersen en alles te kunnen doen wat er nog op mijn pad mag komen, ben ik in september jl. gestart met de Grime opleiding. Op naar het volgende avontuur... :-)
Back to Top